Sunteți persoană juridică, PFA sau II și doriți să cumpărați la prețuri en-gros? Înregistrați-vă!
Stimați clienți, având în vedere situația epidemiologică actuală, dorim să vă informăm că magazinul nostru online funcționează în regim normal (fără restricţii)!
www.stoklasa.ro
Stoklasa - Mercerie en-gros
Průmyslová 13, 747 23 Bolatice
tel: 553 677 777, email: eshop@stoklasa.ro

Grădină în miniatură

6.9.2019 | | Văzut: 3559x
Mulţi îşi doresc o grădină în miniatură în propria locuinţă, dar spaţiul nu le permite. Cel mai simplu mod de a obţine acest lucru este achiziţionarea sau realizarea unui terarrium.

 

 Terariul este cea mai nouă metoda de a-ţi personaliza decorul într-un mod cât se poate de inedit. Folosind doar un bol, o plantă suculentă și căteva accesorii poţi realiza o mică poveste în miniatură.

 

  


Aşadar, dacă doriţi să oferiţi cuiva un cadou originar sau pur şi simplu vreţi să vă decoraţi balconul cu nişte adevărate bijuterii botanice, terariile sunt soluţia ideală.

 

 

Realizarea grădini miniaturale

Pentru ca plantele pe care le vei pune în „grădinița" ta să se poată dezvolta așa cum trebuie, este necesar să le pui într-un recipient care să le permită rădăcinilor să se extindă cât au nevoie.

 

  1. Curăță bine recipientul în care va sta „grădina"- Mai ales dacă a fost folosit, este nevoie să-l speli bine, cu apă și săpun.
  2. Pregătește „baza" ce va facilita drenarea „grădinii"- Vei amesteca pietriș și pietricele cu o mână de cărbune activ. Presară amestecul obținut până vei forma un strat subțire (cam de 2,5 cm lățime), ce va fi plasat în partea inferioară a recipientului tău.
  3. Pregătește și un strat de mușchi- Acesta va menține umiditatea, dar va absorbi și un eventual exces de apă, păstrând cărbunele intact.
  4. Adaugă stratul de pământ- Grosimea acestuia depinde de cât de mare este recipientul, dar și de dimensiunea plantelor ce vor fi incluse în „grădină". În general, grosimea medie a stratului de sol ar trebui să fie între 5 și 8 cm. Vei presa ușor pământul, astfel încât să elimini golurile de aer și să poți pune plantele. Pentru ele vei face niște găuri în acest strat de pământ.
  5. Începe să plantezi- Scoate plantele din vasele în care au stat, îndepărtează excesul de pământ de pe rădăcini și le vei introduce în găurile făcute în prealabil. Pentru fiecare plantă, nu uita să strângi câte puțin pământ în jurul ei.
  6. La sfîrșit udă puțin plantele 

 

    

 

 

Alte intrebuinţări pentru terariu

În cazul în care vă dоrіțі un tеrаrіu, dаr nu dispuneți de tіmрul necesar ѕă аvеțі grіjă dе plantele din іntеrіоrul асеѕtuіа, рutеțі înсеrса ѕă fасeți un terariu fаlѕ cu flori și suculente artificiale, care poate arăta aproape la fel de bine ca cel natural.

 

 

Pentru un efect de plante plutitoare, puteți suspenda mai multe terarii la înălțimi diferite folosind fir de nylon, sau sfoară de iută colorată

 

 

COMENTARII:

Doar utilizatorii înregistraţi pot scrie comentarii.
karty karty karty PayU
FacebookPinterestTwitterInstagram
Conform prevederilor Legii nr. 112/2016 col., privind evidența electronică a vânzărilor, vânzătorul are obligaţia de a emite chitanță cumpărătorului. De asemenea, vânzătorul are obligaţia de a înregistra online veniturile încasate la autoritatea fiscală competentă (în cazul unor probleme tehnice în termen de 48 de ore, cel târziu).

© Stoklasa textilní galanterie s.r.o. 2020.
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informații. Sunt de acord